Deju grupas tiek aicinātas pieteikties starptautiskajam deju konkursam „Magic Dance CUP”

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā starptautiskā dejas mākslas festivāla „Magic Dance Expo 2013” laikā5. maijā plkst. 18.00 norisināsies starptautiskais deju konkurss „Magic Dance CUP”, kurā spilgtākie un talantīgākie Latvijas un ārvalstu dejotāji cīnīsies par tituliem un 6000 eiro lielu balvu fondu. Dalību konkursam ir aicinātas pieteikt deju studijas no visas Latvijas.

Šogad konkurss notiks jau otro gadu, un tajā deju grupas meklēs jaunas idejas, netradicionālus šovus un sintēzes ar citiem mākslas izpausmes veidiem, lai pārsteigtu ne tikai skatītājus, bet arī žūriju. Katra deju grupa var pieteikt vienu vai vairākus netradicionālus deju šovus, kuros izpaust vēl neredzētas idejas un to izpildījumu, vai veidot šovu kopā ar kādu mākslinieku, lai dejā savienotu vairākas mākslas izpausmes, piemēram, ar mūziķi, žonglieri, sportistu vai aktieri, kuri ar deju nav saistīti profesionāli.

Pagājušā gadā nomināciju „Atzinība par šova oriģinalitāti un novitāti” ieguva deju kompānija „Zvaigžņu aka” un velotriālists Jānis Lācis ar velotriāla un laikmetīgās dejas šovu „Follow You”, savukārt titulu „Labākais šovs” (I pakāpe) ieguva breika un hip-hop deju studija „Camelot”, kā arī deju studija „Most Wanted” un dziedātājs Markus Riva. Pagājuša gada konkursā lielisku sniegumu rādīja spēcīgākās deju studijas un arī vairākas pašmāju zvaigznes, kurām bija iespēja izpausties dejas mākslā.

Starptautiskajam deju konkursam var pieteikties, nosūtot pieprasījumu uz e-pasta adresi: monta@piraija.lv vai meklējot pieteikšanās anketu interneta vietnē www.magicdancecup.lv sadaļā „Par pasākumu”.

„Šis starptautiskais konkurss notiek jau otro gadu. Lai gan šogad tā nosaukums ir kļuvis starptautiskāks un lakoniskāks („Magic Dance Expo galā koncerta” vietā „Magic Dance CUP”), ideja ir tā pati – dot impulsu jaunām idejām, nojaukt robežas starp deju un citiem mākslas izpausmes veidiem. Mūsu mērķis ir raisīt izaicinājumu dejotājiem un horeogrāfiem meklēt jaunas idejas, mākslas sintēzes, radīt un atklāt unikālus deju šovus, gan iesaistot sabiedrībā pazīstamas personas, gan realizējot jaunas un interesantas idejas. Tieši dejas maģija ir tas, kas tiek meklēts šajā konkursā un ko izvērtēs kompetenta žūrija un skatītāji,” stāsta „Magic Dance CUP” projekta koordinators Oskars Šļakota.

Konkursu organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar producentu grupu „Piraija Event”. Starptautiskais dejas mākslas festivāls „Magic Dance Expo 2013” notiks no 3. līdz 5. maijam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Trīs dienu laikā Ķīpsalā notiks visdažādāko dejas stilu sacensības un konkursi, kuros sacentīsies gan profesionāļi, gan amatieri, gan bērni. Visu izstādes laiku varēs vērot šovus, paraugdemonstrējumus un deju izrādes. Ķīpsalā tiks prezentēts arī viss nepieciešamais dejošanai – plašā izstādes ekspozīcija piedāvās visdažādāko deju stilu tērpus un apavus gan mēģinājumiem, gan koncertiem, būs plašs deju studiju aprīkojuma klāsts, deju trenažieri un mācību materiāli. Savukārt deju skolas un studijas prezentēs savas mācību programmas, bet deju klubi un kolektīvi aicinās savā pulkā jaunus dejotājus.

 

Magic dance_2012_1-1 Magic dance_2012_2-1 Magic dance_2012_3-1 Magic dance_2012_4-1

Informāciju sagatavoja:                                     Sīkāka informācija:

Monta Serdāne                                                         Oskars Šļakota

Tālr.: +371 22005454                                                         Tālr.: +371 27702473

E-pasts: monta@piraija.lv                                                       e-pasts: oskars@piraija.lv